Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Διαχείριση Ατυχήματος Με Το Αυτοκίνητο

Σε περίπτωση ατυχήματος η ασφαλιση αυτοκινητου είναι αυτό που θα μας βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα μας γλιτώσει από πολλά προβλήματα. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθεί κανείς εάν εμπλακεί σε ατύχημα είναι απλά και συγκεκριμένα. 

Το ποιος ευθύνεται για την πρόκληση του ατυχήματος δεν έχει σημασία για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί. Αμέσως μετά τη σύγκρουση ακινητοποιήστε το όχημά σας όσο πιο άμεσα γίνεται και άσχετα με το μέγεθος της ζημιάς ή του ποιος οδηγός ευθυνόταν. 

Σβήστε τον κινητήρα και ανάψτε τα φώτα κινδύνου. Βεβαιωθείτε για τυχόν τραυματισμούς τόσο στον εαυτό σας και στους επιβάτες σας όσο και σε οποιονδήποτε άλλον μπορεί να εμπλέκεται στο περιστατικό και σημειώστε το ακόμη και αν όλοι είναι εντάξει και δεν παρουσιάζουν σημάδια τραυματισμού. Σε περίπτωση που, δυστυχώς, κάποιος έχει τραυματιστεί, καλέστε αμέσως ασθενοφόρο. Εάν έχετε ενδείξεις ότι ο άλλος εμπλεκόμενος οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, καλέστε την αστυνομία. Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να απομακρύνονται από το αυτοκίνητο και να μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος. 

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να ανταλλάξετε στοιχεία με τα άτομα που έχουν εμπλοκή στο ατύχημα. Όνομα, διεύθυνση, αριθμό κυκλοφορία αυτοκινήτου, άδεια και φυσικά την ασφάλεια του οχήματος. Εάν το όχημά σας είναι σε θέση να μεταινηθεί, τοποθετείστε το σε ένα ασφαλές μέρος σβήστε τον κινητήρα και ανάψτε τα φώτα κινδύνου. Εάν βρίσκεστε σε αυτοκινητόδρομο, ακολουθήστε τα ίδια βήματα και καλέστε τη γραμμή έκτακτης ανάγκης του αυτοκινητοδρόμου. Εσείς και οι επιβάτες σας πρέπει να στέκεστε πολύ μακριά από το δρόμο, χρησιμοποιώντας αντανακλαστικά μπουφάν (ειδικά τη νύχτα) και να περιμένετε να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου