Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ασφαλιστική Εταιρεία

Ασφάλιση - Τι θα πρέπει να προσέξουμε προτού αποφασίσουμε να κάνουμε μια ιδιωτική ασφάλιση;

Δεν αρκεί να γνωρίζει κανείς μονάχα όσα του παρέχει η ασφαλιστική. Η υπηρεσία της ιδιωτικής ασφάλειας περικλείει διάφορες άλλες επιμέρους διαδικασίες και ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει καλή γνώση ώστε να νιώθει ασφάλεια με τις επιλογές του.
Γιατί θεωρείται πλέον τόσο συμαντικό;
Την ώρα που το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης καταρρέει, η ιδιωτική ασφάλιση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και πιο απαραίτητη για τους Έλληνες.
Επιπρόσθετα, εν μέσω κρίσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η επιλογή της σωστής ασφαλιστικής εταιρείας και του σωστού πακέτου ασφάλισης για το όχημα, όπως και για τη θωράκιση του σπιτιού του.
Τι θα πρέπει όμως να προσέχουν όλοι πριν επιλέξουν να κάνουν μια ιδιωτική ασφάλιση;
Προτού επιλέξετε κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα χρεάζεται να σκεφτείτε ποιες είναι οι ανάγκες που θα θέλετε να καλύψετε. Πολλές φορές αυτό προκύπτει από μια συζήτηση με κάποιον επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο. Μια συνάντηση μαζί του θα σας βοηθήσει.

Έτσι γνωρίζετε τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και επιλέγετε ποιο ταιριάζει με το προφίλ σας. Αν για παράδειγμα έχετε δική σας οικογένεια και έχετε δάνειο θα πρέπει να διαλέξετε μια βασική ασφάλεια ζωής, ώστε να εξασφαλίσετε το μέλλον της οικογένειάς σας.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη ασφαλιστική εταιρία και να την εμπιστευθείτε. Προφανώς και στον ασφαλιστικό τομέα, η φερεγγυότητα, η ποιότητα των υπηρεσιών, το κύρος & η δυνατή παρουσία στο χώρο είναι σημεία που πρέπει να κοιτάξετε.
Η έλλειψη βάθους στο αποθεματικό και η κακή διαχείριση των ασφαλιστικών προγραμμάτων που προσφέρουν αμφίβολες ασφαλιστικές εταιρίες τις χρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνες.

Εν κατακλείδι, οι ασφαλιστικές εταιρίες που δε χρησιμοποιούν πια ασφαλιστικό σύμβουλο, & εκμεταλλεύονται την ευκολία του διαδικτύου, εννοείται πως έχουν μειώσει πολύ τα λειτουργικά τους έξοδα. Το ερώτημα είναι πώς διασφαλίζεται ο καταναλωτής σε περίπτωση που χρειαστεί να να πάρει τα χρήματά του πίσω ή ακόμα χειρότερα αν δεν πάνε όλα κατά το δοκούν; Η ασφαλής λειτουργία ενός ασφαλιστικού πακέτου απαιτεί βαθιά γνώση των προϊόντων & της αγοράς, ταυτόχρονα με την κατάλληλη εξέταση των αναγκών. Η υπογραφή του συμβολαίου είναι μόνο η αρχή. Με τον καιρό χρειάζεται επαγγελματική διαχείριση, καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται και κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να έρθει και ο ασφαλιστικός κίνδυνος. Επομένως θεωρείται αναγκαία η ύπαρξη ενός επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου που να τον εμπιστεύεστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου