Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Powerade Το Ποτό Του Αθλητή

    Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ιδιότητες και τα οφέλη του νερού είναι εξαιρετικά χρήσιμες και απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και όχι μόνο του ανθρώπινου αλλά κάθε έμβιου όντος. Για πολλούς το νερό είναι αναντικατάστατο και σε γενικές γραμμές αυτό είναι και η αλήθεια. Όλοι όμως οι κανόνες έχουν και εξαιρέσεις. Υπάρχουν δραστηριότητες που απαιτούν κάτι περισσότερο ή τουλάχιστον κάτι παράλληλο με τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού. Ειδικότερα στο χώρο του αθλητισμού δεν αρκεί η ενυδάτωση του αθλητή αλλά χρειάζεται περισσότερη τόνωση προκειμένου να αποκαθίσταται ισορροπημένα η χαμένη ενέργεια του. Εδώ κάνουν την εμφάνιση τους τα ισοτονικά ποτά.

Μιλώντας για ισοτονικά ποτά ή αθλητικά ποτά αναφερόμαστε σε υγρά διαλύματα τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως αλλά όχι μόνο στον αθλητισμό. Η χρησιμότητα τους έγκειται στο ότι τα ποτά αυτά (πρέπει να) είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να καλύπτουν της ανάγκες ενυδάτωσης ενός αθλητή, καθώς και να παρέχουν ενέργεια στο σώμα του για την μείωση της εμφάνισης της κόπωσης και την αύξηση της επίδοσής του.

Όπως έχει φανεί από μελέτες, για να προαχθεί η ενυδάτωση και να μειωθεί η κόπωση, το ισοτονικό ποτό πρέπει να περιέχει εκτός από νερό, υδατάνθρακες (σουκρόζη, γλυκόζη, φρουκτόζη,  ή και συνδυασμούς αυτών) και νάτριο με την μορφή του αλατιού. Το νάτριο ενεργοποιεί την απορρόφηση σακχάρων και νερού από το έντερο και βοηθάει στην ενυδάτωση. Επίσης το νάτριο καθυστερεί την μείωση της δίψας και οδηγεί στην περεταίρω κατανάλωση υγρών. 

Στην παγκόσμια αλλά και εγχώρια αγορά διατίθενται αρκετά προϊόντα με την ένδειξη ως αθλητικά ποτά. Το POWERADE είναι ένα από αυτά και θεωρείται το επίσημο αθλητικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών γεγονότων. Εκτός από την ευεργετική του δράση, οι μοναδικές γεύσεις πορτοκαλιού και Mountain Blast κάνουν το Powerade να είναι η καθημερινή επιλογή και πολλών άλλων καταναλωτών που δεν ανήκουν στον αθλητικό χώρο αλλά απλά αναζητούν ένα ποτό που θα τονώσει την ενέργεια τους, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου