Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Μειώνω Ταχύτητα Μειώνω Ατυχήματα!

Πρόσφατα διαβάσαμε ότι η διαχείριση της ταχύτητας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της οδήγησης. Εάν ένας οδηγός μειώσει μόλις 5% τον μέσο όρο ταχύτητας με την οποία οδηγεί θα συμβάλει στη μείωση κατά 30% των θανατηφόρων ατυχημάτων. Καθόλου κακή αναλογία ε; Αναμφισβήτητα ο τρόπος που οδηγούμε ένας λαός είναι ζήτημα παιδείας και πολιτισμού και ένα θέμα που έχει να κάνει με την καθημερινότητά μας. Δεν θα πρέπει να μας απασχολεί, όμως, μόνο το να μην προξενήσουμε με κάποιο σοβαρό θανατηφόρο δυστύχημα, θα πρέπει να έχουμε ως γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια τη δική μας, του συνανθρώπου μας αλλά και την ακεραιότητα των οχημάτων που οδηγούμε.


Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ζούμε σε μία εποχή όπου το άγχος, το stress, ο εκνευρισμός, τα προβλήματα πάσης φύσης μας κυριεύουν και τα κουβαλάμε μαζί σε όλες μας τις δραστηριότητες. Δεν είναι όμως όλες οι πτυχές της καθημερινότητάς μας ίδιες. Κάποιες, όπως, η οδήγηση χρήζουν πολύ μεγαλύτερης προσοχής. Με μεγάλη λύπη έχω ακούσει κάποιες φορές, ευτυχώς πολύ σπάνια, κάποιους που λένε την ώρα που οδηγούν - Έλα δεν πειράζει το έχω ασφαλισμένο και να μου συμβεί ένα μικρό ατυχηματάκι θα με καλύψει η ασφάλεια!- με αυτό το σκεπτικό δεν πρόκειται ποτέ ο συγκεκριμένος οδηγός να γίνει σωστός και να οδηγεί με ασφάλεια.

Θα πω το πιο απλό παράδειγμα που λέω σε φίλους και γνωστούς, ότι ακόμα και με πολύ λίγα χιλιόμετρα μέσα στο κέντρο της πόλης μπορεί εύκολα να προξενήσουμε σοβαρό τραυματισμό σε έναν οδηγό μοτοσικλέτας.  Άρα δεν έχουν να κάνουν όλα με τις υλικές ζημιές, τις οποίες και φυσικά θα μας καλύψει η ασφάλειά μας, κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από αυτό, όπως η ανθρώπινη ζωή.

Δύο είναι, λοιπόν, οι βασικές προϋποθέσεις πριν βγούμε στο δρόμο με το όχημά μας. Πρώτον πρέπει να έχουμε σωστή οδηγική συμπεριφορά, παιδεία δηλαδή, και δεύτερον πρέπει οπωσδήποτε η μηχανή ή το αυτοκίνητο μας να έχουν ασφάλεια. ασφαλεια μηχανης Οι ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στο μεγαλύτερο ποσοστό κάνουνε πολύ σοβαρά τη δουλειά τους, προσφέρουνε πακέτα κάλυψης με εξαιρετικές παροχές και σε πολύ καλές τιμές και ως εκ τούτου δεν αποτελεί δικαιολογία τον αφήνουμε το όχημά μας ανασφάλιστο. Ειδικά στην περίπτωση της ασφάλειας μοτοσυκλέτας τα ποσά είναι αρκετά χαμηλά και θεωρείται αδιανόητο ο κάτοχος δίκυκλου να μην έχει συνάψει ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Image Source: https://www.flickr.com/photos/gullevek/156734636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου