Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Ασφάλειες Αυτοκινήτων - Πως Καθορίζεται Η Τιμή

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες έτσι και στις ασφαλειεσ αυτοκινητων οι τιμές μπορεί να διαφέρουν αισθητά από εταιρεία σε εταιρεία. Εκτός του ότι η αγορά είναι ελεύθερη κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαμορφώνει τα τιμολόγια της βάσει κάποιων παραγόντων. 

Όσον αφορά όμως στις ασφαλειεσ αυτοκινητων και την τιμολογιακή πολιτική υπάρχουν κάποια κοινά κριτήρια που έχουν οι περισσότερες ασφαλιστικές:

Ο τύπος του αυτοκινήτου: Η χρονολογία κατασκευής του αυτοκινήτου, τα κυβικά της μηχανής και οι ίπποι επηρεάζουν και την τιμή. 

Η εμπορική αξία του αυτοκινήτου: η τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου, δηλαδή η τιμή που πωλείται στην αγορά βάσει των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του, είναι σημαντική καθώς καθορίζει το κόστος των επιπλέον καλύψεων.

Η ηλικία του οδηγού: Η εμπειρία (ή η απειρία) του οδηγού, η οποία έχει να κάνει σε μεγάλο ποσοστό με την ηλικία, επηρεάζει την τιμή ασφαλίστρου.

Το ύψος της απαλλαγής: Όσο υψηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερα είναι τα κόστη στις ασφαλειεσ αυτοκινητων .

Το σύστημα Bonus/Malus: Το ιστορικό ζημιών επηρεάζει το τιμολόγιο της ασφάλειας αυτοκινήτου. Οι οδηγοί που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα αρκετές φορές επιβαρύνονται με επιπλέον ασφάλιστρα, ενώ όσοι δεν έχουν ιστορικό ζημιών επιβραβεύονται με κάποια έκπτωση στην ασφάλεια μέσω του συστήματος Bonus-Malus.

Η διάρκεια του πακέτου κάλυψης: Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν συμβόλαια κάλυψης αυτοκινήτου με μηνιαία, 3μηνη, 6μηνη και ετήσια διάρκεια. Ναι μεν μια 3μηνη ασφάλεια αυτοκινήτου είναι λιγότερο δεσμευτική, όμως στις δωδεκάμηνες ασφαλειεσ αυτοκινητων θα βρείτε πιο συμφέρουσες τιμές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου