Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ασφαλιστική Εταιρεία

Ασφαλιστικές - Τι θα πρέπει να κοιτάξουμε προτού αποφασίσουμε να κάνουμε μια ιδιωτική ασφάλεια;

Δεν αρκεί να γνωρίζει κανείς μονάχα τις παροχές. Η υπηρεσία της ιδιωτικής ασφάλειας περικλείει πολλές επιμέρους διαδικασίες και ο πελάτης θα πρέπει να έχει καλή γνώση ώστε να νιώθει ασφάλεια με τις επιλογές του.
Γιατί είναι πλέον τόσο συμαντικό;
Καθώς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης καταρρέει, η ιδιωτική ασφάλιση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται συνεχώς και πιο αναγκαία για τους Έλληνες.
Επιπλέον, εν μέσω κρίσης, είναι εξαιρετικά κρίσιμη η επιλογή της σωστής ασφαλιστικής εταιρείας και του κατάλληλου πακέτου ασφάλειας για το αυτοκίνητο, όπως και για τη θωράκιση της κατοικίας του.
Τι θα ήταν καλό όμως να γνωρίζουν οι πολίτες προτού επιλέξουν να κάνουν μια ιδιωτική ασφάλιση;
Προτού επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα ασφάλειας κρίνεται χρήσιμο να δείτε ποιες είναι οι ανάγκες που θα πρέπει να καλύψετε. Πολλές φορές αυτό απορρέει από μια κατατοπιστική κουβέντα με κάποιον σύμβουλο ασφαλειών. Επιδιώξτε μια συνάντηση μαζί του.

Μαθαίνετε έτσι τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά και αποφασίζετε ποιο σας ταιριάζει. Αν για παράδειγμα είστε ένας οικογενειάρχης με παιδιά και έχετε δάνειο θα πρέπει να διαλέξετε μια βασική ασφάλεια ζωής, ώστε να εξασφαλίσετε το μέλλον της οικογένειάς σας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρείτε την σωστή ασφαλιστική εταιρία και να την εμπιστευθείτε. Προφανώς και στις ασφάλειες, η αξιοπιστία, η ποιότητα των υπηρεσιών, το κύρος & η δυνατή παρουσία στο χώρο είναι σημεία που οφείλετε να λάβετε υπόψη σας.
Η έλλειψη αποθεματικού και η κακή διαχείριση των ασφαλιστικών πακέτων που προσφέρουν αμφίβολες ασφαλιστικές εταιρίες τις χρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνες.

Εν κατακλείδι, οι ασφαλιστικές εταιρείες που έχουν καταργήσει τον ασφαλιστικό σύμβουλο, ενώ χρησιμοποιούν την ευκολία του Internet, εννοείται πως έχουν μειώσει κατά πολύ τα λειτουργικά τους έξοδα. Το ερώτημα είναι πώς διασφαλίζεται ο ασφαλισμένος σε περίπτωση που χρειαστεί να να πάρει αποζημίωση ή ακόμα χειρότερα αν υπάρξει κάποια επιπλοκή; Η ομαλή λειτουργία ενός ασφαλιστικού πακέτου απαιτεί γνώσεις σε βάθος των προϊόντων & της αγοράς, παράλληλα με την σωστή εξέταση των αναγκών. Η σύναψη του συμβολαίου είναι μόνο η αρχή. Με το πέρασμα του χρόνου χρειάζεται επαγγελματική διαχείριση, καθώς οι ανάγκες αλλάζουν και σίγουρα μπορεί να επέλθει και ο ασφαλιστικός κίνδυνος. Συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη ενός επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου που να εμπνέει εμπιστοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου